Μετρό Θεσσαλονίκης: Οι σύγχρονοι συρμοί σε κίνηση για πρώτη φορά (video)

Την ευκαιρία να δει τους σύγχρονους συρμούς του μετρό Θεσσαλονίκης σε κίνηση για πρώτη φορά είχε πριν από λίγο ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στο αμαξοστάσιο στην περιοχή της Πυλαίας.

Ο υπουργός συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο και εκπροσώπους της εταιρείας ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και την πρόοδο του έργου, και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις δοκιμές του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που περιλαμβάνουν την κίνηση συρμών εντός του αμαξοστασίου.


Όπως αναφέρθηκε στον υπουργό η πρόοδος των εργασιών παραμένει εντός χρονοδιαγραμμάτων και αν όλα εξελιχθούν με βάση το πρόγραμμα, δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του χρόνου να διεξαχθούν δοκιμές και μέσα στις σήραγγες. Προς το παρόν το χρονοδιάγραμμα για την κανονική έναρξη λειτουργίας του μετρό παραμένει ο Απρίλιος του 2023, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι κάποιος σε θέση να εκτιμήσει τι θα γίνει με τον σταθμό Βενιζέλου και την προσφυγή στο συμβούλιο της επικρατείας.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: grtimes