Μετρό Θεσσαλονίκης - Κι όμως… κινείται: Δείτε νέο βίντεο από δοκιμαστική διαδρομή

Κι όμως… (το μετρό Θεσσαλονίκης) κινείται. Νέο βίντεο από τις δοκιμαστικές διαδρομές και τις εργασίες στο μετρό Θεσσαλονίκης ανάρτησε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Στο βίντεο διακρίνεται για λίγο κι ένας από τους υπερσύγχρονους σταθμούς του μετρό της Θεσσαλονίκης και οι υπερσύγχρονοι συρμοί. 

«Κάτι «τρέχει» στα έγκατα της πόλης» σχολίασε ο κ. Ταχιάος πριν από λίγες ώρες και πόσταρε ένα βιντεάκι διάρκειας περίπου τριών λεπτών από ένα δοκιμαστικό δρομολόγιο που πραγματοποιεί ένας από τους συρμούς που παρέλαβε ήδη η Αττικό Μετρό.




Στο βίντεο με τίτλο «Η πόλη κινείται» καταγράφεται η διαδρομή του συρμού μέσα από τις σήραγγες του Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο μετρό, στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, αλλά και στον Σταθμό «Βενιζέλου» στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ απαντώντας σε ερώτηση της του GRTimes.gr.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, το Μετρό της Θεσσαλονίκης θα είναι έτοιμο το Δεκέμβριο του 2023 και εξήγησε: «Έχουμε πάει κάποιους μήνες πίσω, είπε ο πρωθυπουργός, αλλά αυτό έγινε λόγω των προσφυγών» και «αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης», οι οποίοι -όπως είπε ο πρωθυπουργός- στη μεγάλη πλειοψηφία στηρίζουν την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων της Βενιζέλου».

Πηγή: skai.gr