Μετρό Θεσσαλονίκης: Επανατοποθετούνται οι πρώτες αρχαιότητες στον Σταθμό Βενιζέλου - Φωτό - Βίντεο

Στο εργοτάξιο του Σταθμού Βενιζέλου έφτασαν σήμερα οι πρώτες αρχαιότητες, οι οποίες είχαν αποσπαστεί, στο πλαίσιο εργασιών για το Μετρό Θεσσαλονίκης

Οι αρχαιότητες επανατοποθετούνται σήμερα Πέμπτη στον Σταθμό Βενιζέλου, με ειδικούς γερανούς στα ακριβή σημεία από όπου αποσπάστηκαν για τις ανάγκες κατασκευής του σταθμού.

Την επανατοποθέτηση είχαν προαναγγείλει ο πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Νίκος Κουρέτας στη συνάντηση που είχαν με πολυμελή αντιπροσωπεία του ΤΕΕ/ΤΚΜ που με επικεφαλής τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, Γιώργο Τσακούμη, επισκέφθηκε το Αμαξοστάσιο του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία.

Επίσης, επισημάνθηκε ότι η κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ήδη αποτελεί το νέο ρεκόρ της «Αττικό Μετρό ΑΕ», με συνολικό χρόνο περάτωσης των εκσκαφών και σκυροδετήσεων τους 9 μήνες. Στη Βενιζέλου, αυτήν την εβδομάδα τελειώνει η σκυροδέτηση των πλακών στο κεντρικό τμήμα του σταθμού, ενώ έχει εγκατασταθεί και η σιδηροδρομική επιδομή και τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική διέλευση συρμού.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes από την επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων: 

Μετρό

Μετρό

Μετρό

Μετρό

Μέτρο

Πηγή: grtimes.gr