Σε αναστολή λειτουργίας η ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου - Άγνωστο πότε θα επαναλειτουργήσει

Η επίσημη αιτιολογία αφορά στις εργασίες απολύμανσης . Ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση των νοσοκομειακών ιατρών Αιτωλοακαρνανίας, στη Μονάδα έχουν απομείνει μόλις δύο ιατροί με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία της.

Νέα εμπόδια προκύπτουν στην πολύπαθη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγρινίου. Αυτή τη φορά η απολύμανση και η απουσία ιατρικού προσωπικού, οδήγησαν στην αναστολή της λειτουργίας της κλινικής.

Η επίσημη αιτιολογία αφορά στις εργασίες απολύμανσης που γίνονται ανά διαστήματα. Όμως έγινε γνωστό είναι από την ανακοίνωση των νοσοκομειακών ιατρών Αιτωλοακαρνανίας στη Μονάδα έχουν απομείνει μόλις δύο ιατροί με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η εύρυθμη λειτουργία της.

Οι ιατροί μάλιστα, ανέφεραν πως από τις 7 Νοεμβρίου θα έμπαινε σε αναστολή η ΜΕΘ. Βέβαια προέκυψε το ζήτημα της απολύμανσης «ως μανδύας» για να «σκεπάσει» το υπαρκτό πρόβλημα της απουσίας του ιατρικού προσωπικού, όπως αναφέρουν συνδικαλιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας παθολόγος από τα ΤΕΠ του νοσηλευτικού ιδρύματος θα μεταβεί σε νοσοκομείο της Πάτρας για εκπαίδευση προκειμένου να αναλάβει καθήκοντα στην «ταλαιπωρημένη» ΜΕΘ Αγρινίου.

Παράλληλα έχει προκηρυχθεί θέση διευθυντή εντατικολόγου. Και εδώ όμως υπάρχει εμπόδιο διότι δεν προβλέπεται να υπάρχει «λευκός καπνός» έως το τέλος Ιανουαρίου.

Πηγή: agriniopress.gr