Μεγάλη φωτιά στον Κόρφο Κορινθίας - Εκκένωση οικισμών - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή του Αγίου Βλάση Σοφικού στην Κορινθία. Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Η φωτιά έχει διάσπαρτες εστίες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα και καίει σε δύσβατη περιοχή στη θέση Λάκα. Συνολικά θα επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το πύρινο μέτωπο δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή εντούτοις εκκενώθηκαν προλητικά οι οικισμοι Κόρφος, Ήλιος - Ελβετικά και Κιουρκάτι. 

Οι κάτοικοι έχουν κατέβει στην παραλία κατόπιν σχεδίου όπου έχουν πλεύσει ψαράδικα ενώ το λιμενικό είναι σε επιφυλακή σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η απομάκρυνση τους από εκεί.

Οι κάτοικοι είναι αρκετοί αλλά περισσότεροι είναι παραθεριστές. Ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορίνθου Βασίλη Νανόπουλο που μίλησε στον ΣΚΑΪ «ο αέρας είναι δυνατός και η φωτιά έχει μέτωπο 4-5 χλμ. ενώ απέχει από το χωριό περίπου 2χλμ.». Περιμένουμε τα εναέρια μέσα. Το πύρινο μέτωπο κατακαίει έκταση με πεύκα και σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αυτή τη στιγμή -σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου στον ΣΚΑΪ- δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τις ζωές των κατοίκων. Ο κ. Νανόπουλος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Πηγή: skai.gr