ΚΑΙΡΟΣ

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη: Μήνυμα 112 στο Ντράφι να εκκενώσουν προς Παλλήνη

Απομακρύνονται κάτοικοι και από την Καλλιτεχνούπολη - Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα ετοιμότητας στους κατοίκους των περιοχών Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη

Την άμεση εκκένωση της περιοχής Ντράφι και της Καλλιτεχνούπολης ζήτησε η Πολιτική Προστασία, ζητώντας από τους κατοίκους να μετακινηθούν προς την Παλλήνη, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών και των αρμοδίων.

Μήνυμα ετοιμότητας σε πολλές περιοχές

Νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται κοντά στα δύο μέτωπα της φωτιάς στην Πεντέλη, προκειμένου να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας, ώστε αν κριθεί απαραίτητο, να εκκενώσουν τις κατοικίες τους και να απομακρυνθούν.

Όπως αναφερόταν στο μήνυμα, οι κάτοικοι στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη, θα πρέπει να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των υπευθύνων, αν κριθεί απαραίτητο να ειδοποιηθούν για να εγκαταλείψουν.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς ορεινό όγκο Πεντέλης. Είναι ακόμη ψηλά, σε δασική έκταση (πουρνάρι και πεύκα) πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι - περιοχή Βαγιάτι). Ενισχύονται οι επίγειες και επιχειρούν ήδη 7 Tractores, 2 Erickson, 1 Bell214, 1 BK117.

Η φωτογραφία του άρθρου είναι από την ομάδα Πυρκαγιά Ενημέρωση του Facebook.

Πηγή: skai.gr