Μεγάλη φωτιά στη Μάνη και προληπτικές εκκενώσεις οικισμών

Εντολή προληπτικής εκκένωσης δόθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής για συνολικά επτά οικισμούς στην Μάνη. Πρόκειται για τους οικισμούς: Βαθύ, Καμάρες, Κρίνη, Γέρμα, Κρυονέρι, Καρβελάς και Σκαμνάκι.

Νωρίτερα στη Μάνη, άλλη μια περιοχή της Ελλάδας που περνά εφιαλτική νύχτα, εκκενώθηκε το χωριό Καρβελάς, ενώ η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα σε δασική έκταση στις περιοχές Πολυάραβο, Σιδηρόκαστρο,Καρυούπολη και στο χωριό Τόμπρα.

Πρόκειται για μεγάλη φωτιά η οποία καίει σε δύσβατο σημείο. Το πύρινο μέτωπο, ενεργό εδώ και δύο ημέρες, όχι μόνο δεν κατέστη δυνατό να ελεγχθεί, αλλά όπως φαίνεται γίνεται συνεχώς πιο απειλητικό. Η φωτιά επεκτείνεται πολύ γρήγορα με την Πυροσβεστική και Λιμενική Αρχή Γυθείου να ενημερώνουν τον κόσμο να εγκαταλείψει τις οικίες του.

Νωρίτερα, στον Άγιο Νικόλαο πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου Λακωνίας στο οποίο συμμετείχαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, δήμαρχοι και εκπρόσωποι των δήμων του νομού, με σκοπό να υπάρξει οποιαδήποτε είδους βοήθεια στις πυρκαγιές της Μάνης.

Πηγή: flynews.gr