Με βροχές και χιόνια το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας- Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο αλλά και την Καθαρά Δευτέρα με βορχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Τι Σάββατο , τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν  κυρίως στα Δυτικά - Βόρεια και Ανατολικό  Αιγαίο. Χιόνια στα ορεινά . Την Κυριακή οι βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα και  βαθμιαία  θα εξασθενήσουν . Άνεμοι το Σάββατο Νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και την Κυριακή βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή   

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τον καιρό στο skaikairos.gr

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-03-2022

Στην Κρήτη αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν. Σε όλη την υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, από τις προμεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το απόγευμα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια και κυρίως στην Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6, ενισχυόμενοι το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα βόρεια και δεν θα ξεπεράσει στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία τους 6 με 9 βαθμούς, αντίθετα στα νότια θα σημειώσει μικρή άνοδο και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-03-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και βροχές. Σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο.

Τα φαινόμενα στα δυτικά γρήγορα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα βορειοδυτικά ημιορεινά όπου θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα
νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 και το πρωί 8 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση στα βόρεια, ενώ θα
υποχωρήσει λίγο στα νότια.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 07-03-2022

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες
στις περισσότερες δυτικές περιοχές πρόσκαιρα θα σταματήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια - νοτιοανατολικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρειαηπειρωτικά.
 

Πηγή: skai.gr