Με τρακτέρ στην πλατεία Βάθη και στο Σύνταγμα την Παρασκευή οι αγρότες

Με τη συμβολική συμμετοχή 10 περίπου τρακτέρ από την περιοχή της Βοιωτίας, θα γίνει την Παρασκευή το αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Θα είναι στην Πλατεία Βάθη και ίσως στο Σύνταγμα.

Εκτιμάται πως ο κύριος όγκος των αγροτών θα έρθει με λεωφορεία στην Αθήνα.

Η πανελλαδική των μπλόκων πήρε τελικά τη σχετική άδεια από την κυβέρνηση για την είσοδο των τρακτέρ στην πλατεία Βάθη όπου είναι προγραμματισμένο. Το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει από εκεί την Παρασκευή το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣ Καρδίτσας Κώστας Τζέλλας αναφερόμενος στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για το αγροτικό πετρέλαιο τόνισε ότι «γίνονται κάτω από την πίεση του αγώνα των αγροτών και άλλωστε αυτό το επιχείρημα επικαλέστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πρόσφατα στις Βρυξέλλες προκειμένου να πιέσει για μέτρα ελάφρυνσης των αγροτών, άρα κατέληξε ας γνωρίζουν οι αγρότες ότι μπορεί να καθυστερούν οι κυβερνητικές εξαγγελίες για ευνόητους λόγους, αλλά κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.»

Τέλος ο κ. Τζέλλας αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι χαλαζόπληκτοι βαμβακοπαραγωγοί σε Καρδίτσα και Φάρσαλα, για τους οποίους υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να καλλιεργήσουν φέτος, καθώς έχουν καθυστερήσει τα πορίσματα του ΕΛΓΑ και δεν έχουν πάρει ακόμη από πέρυσι το καλοκαίρι αποζημιώσεις, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος παρά τις περί του αντιθέτου δεσμεύσεις από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, να μην πάρουν την επόμενη εβδομάδα τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι, αλλά αυτή να μετατεθεί για τον Ιούνιο.

Πηγή: skai.gr