Με ροζ μπαλόνια και κουφέτα στο τελευταίο αντίο στην 3χρονη Κατερίνα

Σπαρακτικές εικόνες από το χωριό Κομπωτή Ξηρομέρου, που συνοδεύουν αυτή την ώρα της 3χρονη Κατερίνα στην τελευταία της κατοικία.

Η κηδεία του μικρού κοριτσιού που έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο, πραγματοποιείται στo xωριό Κομπωτή, τόπο καταγωγής του πατέρας της.

Από το πρωί στο σπίτι της οικογένειας είχαν συγκεντρωθεί πολλοί συγγενείς και φίλοι.

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της μικρούλας.

Ο στολισμός της εκκλησίας που τελείται η νεκρόσιμος ακολουθία παραπέμπει σε βάφτιση κι όχι σε κηδεία αφού στον προαύλιο χώρο του ναού υπάρχουν ροζ και άσπρα μπαλόνια, ενώ σε δύο τραπέζια έχουν τοποθετηθεί κουφέτα και γλυκίσματα.

Πλήθος στεφάνων έχουν σταλεί στην μνήμη της μικρούλας.

Η τρίχρονη Κατερίνα έφυγε από την ζωή δέκα ημέρες μετά τα τρίτα γενέθλια της.

Η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki».

Μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

Σε ανακοπή καρδιάς οφείλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού που κατέληξε σήμερα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσσαλονίκης.

Έχει πραγματοποιηθεί η νεκροψία-νεκροτομή , ενώ διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα.

Για να βγει το πόρισμα αναμένονται και τα αποτελέσματα των ιστολογικών και κυτταρολογικών εξετάσεων.

Πηγή: KARVASARAS