«Εγκρίνω απόλυτα τις δηλώσεις του κου Δένδια για 12 μίλια, Ίμβο και Τένεδο» σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Μάζης.

Ο καθηγητής τόνισε πως ο Υπουργός Εξωτερικών είπε το αυτονόητο.

«Έχουμε φτάσει σε μια εποχή όμως που το αυτονόητο, όταν τολμάει να το πει η ελληνική πλευρά, δημιουργεί εκκρήξεις», πρόσθεσε.

Έπρεπε να δημιουργηθεί πρώτα το κατάλληλο κλίμα και μετά να προχωρήσουμε σε διερευνητικές, επεσήμανε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Μάζης.

Όπως εξήγησε ο κος Μάζης, θα έπρεπε να επιμείνουμε εξ αρχής σε αυτό το οποίο βάλαμε ως όρο. Δηλαδή να ανατραπούν όλες αυτές οι αναθεωρητικές συμπεριφορές της Τουρκίας, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. 

«Να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα και μετά να προχωρήσουμε σε διερευνητικές», είπε συγκεκριμένα προσθέτοντας ότι δυστυχώς υπαναχωρήσαμε από την δική μας θέση καθώς η Τουρκία αυτή τη στιγμή, έχοντας επαναλάβει επί σειρά μηνών ορισμένα ζητήματα όπως τουρκολιβυκό μνημόνιο, όπως η τουρκική μειονότητα της Θράκης κτλπ, θεωρεί πλέον ότι εάν κάποιος κινηθεί βάσει νομοθεσίας και συνθήκης της Λωζάνης είναι απορριπτέος.

Πηγή: skai.gr