Κλείσιμο

Μαζικά αποχωρούν από την Αθήνα οι αδειούχοι του Ιουλίου - Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια και τις εθνικές οδούς

Εν αναμονή μάλιστα και του πρώτου μεγάλου καύσωνα που θα χτυπήσει τη χώρα, οι αδειούχοι επισπεύδουν τις διακοπές τους και αναχωρούν άρον άρον από την πρωτεύουσα

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Μαζικά αποχωρούν από την Αθήνα οι αδειούχοι του Ιουλίου, γεμίζοντας τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνα και του Λαυρίου αλλά και τις οδικές αρτηρίες που καταλήγουν σε καλοκαιρινούς προορισμούς.

Εν αναμονή μάλιστα και του πρώτου μεγάλου καύσωνα που θα χτυπήσει τη χώρα, οι αδειούχοι επισπεύδουν τις διακοπές τους και αναχωρούν άρον άρον από την πρωτεύουσα.

Στο λιμάνι του Πειραιά την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη με πληρότητες που αγγίζουν το 100/100, καθώς σύμφωνα με στοιχεία από το Λιμενικό, αναχώρησαν για τα νησιά των Κυκλάδων, Δωδεκανησων και Κρήτη 128 πλοία με 101.176 επιβάτες, 15686 ΙΧ, 4112 φορτηγά και 2204 δίκυκλα.

Όσο για τον αγαπημένο προορισμό πολλών Αθηναίων τον Αργοσαρωνικό, και εκεί η κίνηση είναι αυξημένη καθώς από 1-6 Ιουλίου υπήρξαν 211 δρομολόγια που μετέφεραν στους δημοφιλής νησιωτικούς προορισμούς 40.786 επιβάτες.

Για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες αναχώρησαν από το λιμάνι του Λαυρίου 11.135 επιβάτες.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στο οδικό δίκτυο καθώς την πρώτη βδομάδα του Ιουλίου, έχουν καταγράφει 245.000 οχήματα που πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας με κατεύθυνση προς Πελοπόννησο.

Σύμφωνα ωστόσο με την τροχαία δεν παρατηρούνται προβλήματα ενώ έχουν προγραμματιστεί ειδικά μέτρα οδικής ασφαλείας με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Πηγή: skai.gr