Mαυροειδάκος στον ΣΚΑΪ : Ο Χρυσοχοΐδης ήρθε να ξεκαθαρίσει το τοπίο

Την εκτίμηση πως σκοπός της τοποθέτησης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στόχο έχει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, διατύπωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Στράτος Μαυροειδάκος Γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών. 

«Ο κος Χρυσοχοίδης γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα . Γιαυτό και μπήκε πολύ δυναμικός. Φαίνεται ότι θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, εμείς τον ξέρουμε από το 1999 στην πρώτη του θητεία. Ήμασταν η πρώτη φρουρά στο σώμα και σαν σωματείο, ανέφερε.»

"Συνεργαστήκαμε όλες τις φορές που ήταν στο υπουργείο και αυτό που είδα σε όλο το διάστημα που ήταν υπουργός ήταν ότι καλούσε τη μαρίδα", είπε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας πως ο κος Χρυσοχοίδης αφουγκραζόταν και λάμβανε υπ' όψιν όχι μόνο τις φωνές των ανωτέρων αξιωματικών αλλά και των απλών αστυνομικών του δρόμου λέγοντας μάλιστα "θέλω να ακούσω τα παιδιά μου".

"Φιλτράριζε τις απόψεις τους κι έτσι μπορούσε να παράξει έργο", είπε .

Σύμφωνα με τον κο Μαυροειδάκο, διαφαίνεται η πολιτική βούληση για να γίνουν πράγματα στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας, θέτοντας ως παράδειγμα την εκτίμηση του ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ θα ιδρυθεί άμεσα αλλά και ότι θα υπάρξει μέριμνα για τον εξοπλισμό της ομάδας ΔΙΑΣ και άλλων υπηρεσιών.

"Πολιτική βούληση είναι αυτό που θα  δώσει εντολή ο Χρυσοχοίδης να γίνει, στην επόμενη φυσική ηγεσία." είπε συγκεκριμένα.

Όσον αφορά το θέμα της παραίτησης του μέχρι χθες Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλου, την οποία και ζήτησε ο κος Χρυσοχοίδης, επρόκειτο για αναμενόμενη κίνηση σύμφωνα με τον κο Μαυροειδάκο αφού τα πεπραγμένα της προηγούμενης ηγεσίας έδειχναν τάση μη ενασχόλησης με την καθημερινότητα και κατ' επέκταση τα πρακτικά προβλήματα που είχαν να λύσουν.

Επ' ουδενί να μην μπει η Αστυνομία σαν οδοστρωτήρας στα Εξάρχεια

Τέλος όσον αφορά το θέμα των Εξαρχείων, ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών διατύπωσε την άποψη πως το πρόβλημα δεν λύνεται από την μια μέρα στην άλλη και θέλει μεθοδικότητα.

"Επιχειρησιακό σχέδιο υπάρχει ήδη και θα αποδειχθεί ότι είναι καλό", δήλωσε τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση οι αρχές πρέπει να προχωρήσουν με σταδιακή τακτική και σε καμία περίπτωση να μην μπουν "σαν οδοστρωτήρας στα Εξάρχεια" .