ΚΑΙΡΟΣ

Μάτι: Αποστρατεύτηκε ο υποστράτηγος που ενημέρωσε για τους νεκρούς

Αίσθηση προκάλεσε η είδηση ότι κατα τις κρίσεις στην πυροσβεστική απoστρατεύτηκε ο υποστρατηγός του πυροσβεστικού σώματος που είχε ενημερώσει την φυσική και πολιτική ηγεσία του σώματος για την ύπαρξη νεκρών και λήξης της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι πριν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μέσα από το κέντρο επιχειρήσεων εμφανίσει το περιστατικό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και είναι διαχειρίσιμο χωρίς να έχει ενημερώσει για νεκρούς.

Πρόκειται για τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Ράμφο ο οποίος στις 20:00 το βράδυ της «Μαύρης Δευτέρας» είχε ενημερώσει: «… προχωράει προς εμένα ένας άνθρωπος καμένος, ο οποίος κατέρρευσε μπροστά στο βενζινάδικο». Στις 23:00 ο ίδιος αξιωματικός αναφέρει: «Στα στενά είδα περίπου 7-8 νεκρούς. Όλα τα άτομα που είδα ήταν έξω από τα αυτοκίνητα, πλησίον οχημάτων μεταξύ τους και παιδιά». Στις 23:15, ένα τέταρτο δηλαδή πριν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί μαζί με υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ο κ. Ράμφος διαβιβάζει: «… αναφέρω ότι έχει τελειώσει το φαινόμενο και απλά μαζεύουμε νεκρούς»…

Οι κρίσεις δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα καθώς δεν έχει υπογραφεί το προεδρικό διάταγμα, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της ημέρας, είναι εκκαθαριστικές για τα ανώτατα κλιμάκια του Σώματος καθώς φεύγουν πέντε ανώτατοι αξιωματικοί και πολλοί ταξίαρχοι.

Φεύγω με το κεφάλι ψηλά
Μαζί με τον  υποστράτηγο Ράμφο, αποστρατεύτηκε και ο υπαρχηγός επιχειρήσεων του Π.Σ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Γιόβας ο οποίος την ημέρα που ξέσπασε η φωτιά στο Μάτι συνέδραμε επιχειρησιακά..

Στην επιστολή του ο αντιστράτηγος Γιόβας αφήνει αιχμές για μη αξιοκρατικές επιλογές, σημειώνοντας πως «αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδησή μου» και πως «δεν υπήρξα ποτέ υπηρέτης προσώπων και σκοπιμοτήτων».

Η επιστολή έχει ως εξής:


Πηγή: skai.gr