«Μαθητής δεν πάει 2 χρόνια στο σχολείο λόγω αρνητών γονιών» - Η αποκάλυψη διευθυντή σε ΣΚΑΪ

Την περίπτωση ενός ακόμα μαθητή που δεν έχει εμφανιστεί στο σχολείο του λόγω των αρνητών γονιών του, αποκάλυψε ο διευθυντής του  2ου δημοτικού Ρόδου Μ. Βιτζηλαίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα μαθητή της δευτέρας δημοτικού που δεν προσήλθε καθόλου φέτος στο σχολείο, όπως και πέρσι όταν βρισκόταν στην πρώτη δημοτικού.

Για το γεγονός αυτό , όπως υποστήριξε ο διευθυντής ευθύνονται οι γονείς του παιδιού που είναι αρνητές της μάσκας. «Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο παιδάκι, που δεν έχει δει ακόμα σχολείο», τόνισε.

Με αφορμή το περιστατικό, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχολίασε πως οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες και πως προφανώς η εκπαίδευση στην χώρα μας είναι υποχρεωτική. «Για αυτό τον λόγο η εισαγγελία επιλαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε η ίδια.

Μάλιστα η Υπουργός επικαλέστηκε και την περίπτωση των Σερρών όπου και διατάχθηκε εισαγγελική για γονείς που αρνούνται να στείλουν τα παιδια τους σχολείο, με τον κίνδυνο δε απώλειας της γονικής μέριμνας.

Πηγή: skai.gr