Μαθήματα ανθρωπιάς στο λιμάνι της Καλαμάτας – Λιμενικό και Δήμος βοήθησαν στη διάσωση 92 μεταναστών με δεκάδες παιδιά

Σε εξέλιξη είναι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων μεταναστών που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος

Ενενήντα δύο πρόσφυγες, ανάμεσά τους, 30 μικρά παιδιά, τα περισσότερα ηλικίας, περίπου, τριών ετών, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Καλαμάτας, ύστερα από επιχείρηση διάσωσης από το «σαπιοκάραβο», στο οποίο επέβαιναν, νοτιοδυτικά της Πύλου. 

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται στις αποθήκες του Λιμανιού, όπου το Λιμενικό Σώμα και ο Δήμος Καλαμάτας φροντίζουν για τα απαραίτητα, καθώς υπάρχουν πολύ μικρά παιδιά, τα οποία είναι ταλαιπωρημένα από το ταξίδι. 

Διάσωση 92 μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας

Σε εξέλιξη είναι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέρου, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων μεταναστών που επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες καταστράφηκε κατά την προσέγγισή του σε παραλία του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν 49 άνθρωποι και αναζητούνται άλλοι 6. 

Διάσωση 92 μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων μεταναστών διεξάγονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας. 

Διάσωση 92 μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας

Διάσωση 92 μεταναστών στο λιμάνι της Καλαμάτας

Πηγή: skai.gr