Συγκλονίζει μαρτυρία κακοποιημένης γυναίκας: «Με χτυπούσε με το νεογέννητο στην αγκαλιά»

Η γυναίκα παρά τις δυσκολίες κατάφερε να ξεφύγει και ζει εδώ και 2,5 χρόνια μόνη με τα τέσσερα παιδιά της στην Κρήτη.

Συγκλονίζει η μαρτυρία μίας γυναίκας που έπεσε θύμα κακοποίησης από τον άντρα της.

Η γυναίκα παρά τις δυσκολίες κατάφερε να ξεφύγει και ζει εδώ και 2,5 χρόνια μόνη με τα τέσσερα παιδιά της στην Κρήτη.

Όπως περιγράφει, ο άντρας της τη χτυπούσε ακόμη και όταν είχε το νεογέννητο στην αγκαλιά της και επέστρεφαν από το μαιευτήριο στο σπίτι της και στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου καθόταν το άλλο παιδί της. Σε άλλο σημείο της μαρτυρίας της, αναφέρει με τρεμάμενη φωνή ότι στο σπίτι υπήρχε ειδικό δωμάτιο όπου «γίνονταν κάποια περιστατικά για να μην βλέπουν τα παιδιά».

«Φύγαμε από το νοσοκομείο που είχα γεννήσει. Με χτυπούσε σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, με το νεογέννητο στην αγκαλιά και το άλλο παιδί στο πίσω κάθισμα. Η άποψή του ήταν ότι αν δεν τον ακούνε τα παιδιά “Κοιτάξτε τι θα πάθετε. Αυτό που με κρατούσε ήταν το τι θα πει ο κόσμος. Σκέφτεσαι αν θα φύγω και συνεχίσω να ζω στο ίδιο μέρος, θα τη βγάλω καθαρή; Θα ζήσω; Τα παιδιά μου τι θα γίνουν; Μου είχαν πει τότε, το μεγαλύτερο έγκλημα είναι να έχεις τα παιδιά σου σε αυτό το περιβάλλον. Αυτό να σκέφτεστε”», περιγράφει.

Ακούστε τη συγκλονιστική μαρτυρία:

Το podcast με την μαρτυρία της γυναίκας θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η συγκεκριμένη μαρτυρία κατατέθηκε στη συγγραφέα και ιδρυτικό μέλος του Κινήματος Strong me, Νατάσα Καραμανλή και θα παρουσιαστεί στην αποψινή εκδήλωση του δήμου Θεσσαλονίκης για την βία κατά των γυναικών, στο Θέατρο Άνετον. Το Strong me  αποτελεί κίνημα για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας, με ιδρύτρια την καλλιτέχνη Ασπασία Θεοφίλου. 

Πηγή: voria.gr