Κλείσιμο

Συγκλονιστική μαρτυρία για το Μάτι στον ΣΚΑΪ: Μας καταδίκασαν σε θάνατο - Ζούμε από τύχη εγώ κι ο γιος μου

"180 μέτρα και λιγότερο μας χώριζαν από τη θάλασσα, κι όμως 2,5 ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς δεν ήταν αρκετό για να σωθούμε" τόνισε ο Π. Ντάγκαλος

Συγκλονίζει η μαρτυρία του Παναγιώτη Ντάγκαλου για τη φονική φωτιά στο Μάτι στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη. Ο κ. Ντάγκαλος έχασε τη σύζυγό του στην πύρινη λαίλαπα της 28ης Ιουλίου 2018, ενώ ο ίδιος και ο γιος του υπέστησαν εγκαύματα.

«Είναι πολύ δύσκολο να τα θυμάσαι… Κάθε φορά που θυμάται κάποιος τι πέρασε, είναι σα να τα ξαναζεί. Όσο και να τα περιγράφεις στον άλλον, πάντα δεν θα πάρει την πλήρη εικόνα. Από τύχη ζούμε, το σπίτι που μέναμε, μας φιλοξενούσαν βρισκόταν ένα σπίτι παραπάνω από τη θάλασσα, 180 μέτρα και λιγότερο μας χώριζαν από τη θάλασσα, κι όμως 2,5 ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς δεν ήταν αρκετό για να σωθούμε» τόνισε ο κ. Ντάγκαλος.\

«Μόνοι μας αντιληφθήκαμε την πυρκαγιά, 6.20 το θυμάμαι γιατί κοίταξα το ρολόι την ώρα που μας ξύπνησε η γυναίκα μου. Μονοί μας την αντιληφθήκαμε, μόνοι μας εκτιμήσαμε την κατάσταση, μόνοι μας αποφασίσαμε τον τρόπο διαφυγής, άλλοι μας καταδίκασαν σε θάνατο. Η προτεραιότητα ήταν το παιδί, η γυναίκα μου με αφύπνισε, γιατί όπως εξήγησε η ψυχολόγος εγώ πάγωσα, δεν λειτούργησε το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή, η γυναίκα μου ουσιαστικά μας έσωσε, δηλαδή απλά φώναξε μέσα στο αυτοκίνητο που ήμασταν εγκλωβισμένοι 180 μέτρα απόσταση από την παραλία 2,5 ώρες μετά το ξέσπασα της πυρκαγιάς ‘το παιδί το παιδί’! Ξαφνικά βρεθήκαμε μέσα στη φωτιά, στις 6.30, λίγα μέτρα από τη θάλασσα, τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο» τόνισε. «Η γυναίκα μου πρόλαβε να βγει από το αυτοκίνητο, αλλά δεν πρόλαβε να προχωρήσει παραπάνω» πρόσθεσε ο κ. Ντάγκαλος.

«Το συμβάν εξακολουθεί να είναι σε παράλληλη θέση με τη ζωή μας, δεν μπορούμε να το βάλουμε πίσω μας ούτε μπροστά, γιατί πρέπει να συνεχίσουμε. Βρισκόμαστε σε συνεχή διαδικασία αποκατάστασης ψυχικών και σωματικών βλαβών, γιατί κι εγώ εγκαυματίας ήμουν» εξήγησε. 

«Δεν μπορώ να δικαιολογήσω μετά από 2,5 ώρες που βρισκόμασταν λίγα μέτρα από τη θάλασσα να ακούμε την εξήγηση ότι φταίνε οι καιρικές συνθήκες, η κλιματική αλλαγή, η άναρχη δόμηση, δεν μπορώ να τα δεχτώ όλα αυτά. Κανείς δεν μας είχε ειδοποιήσει, τίποτα. Ζητάμε δικαίωση, όχι για τους ανθρώπους που έφυγαν και δεν ξανάρχονται, αλλά για τη ζωή που έρχεται μπροστά μας, για να μην ξανασυμβεί αυτό. Το πρόσφατο περιστατικό στις Σέρρες επιβεβαιώνει αυτό που μας λείπει σαν κοινωνία την υπευθυνότητα ανθρώπων που βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης» τόνισε ο κ. Ντάγκαλος. 
 

Πηγή: skai.gr