Μαραντζίδης: Μού επιτέθηκαν εν ψυχρώ - κάποιος τους έστειλε

Για επίθεση εν ψυχρώ, η οποία ήταν υποκινούμενη από κάποιους, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στέλεχος του Ποταμιού, Νίκος Μαραντζίδης περιγράφοντας τον ξυλοδαρμό του από τρεις αγνώστους την ώρα που καθόταν σε καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μαζί με φοιτητή του.

«Τρία παιδιά 20 χρονών χτυπούσαν τον πατέρα τους εν ψυχρώ (...) εν ψυχρώ επίθεση, νεαρά παιδιά που θα ήταν αξιοθρήνητοι αν δεν ήταν επικίνδυνοι, δεν με αναγνώρισαν, πήγαν στον φοιτητή μου πρώτα. Φορούσαν μαύρα, τους πέρασα για χρυσαυγίτες είπα ‘ωχ μπλέξαμε’, στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν του αντιεξουσιαστικου χώρου επειδή ο ένας από τους τρεις είπε ‘τι είναι αυτά που γράφεις για όλα φταίει η αριστερά’; Τότε κατάλαβα είναι η άλλη πλευρά» δήλωσε, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι τα παιδιά αυτά τα έστειλε κάποιος επειδή ενοχλούν οι απόψεις του για την αριστερά.

«Πες μας ρε τις απόψεις σου, μιλά με το καλό θα σε κάνουμε να μιλήσεις με το άγριο» μού είπαν, έχουν τα παιδιά έμφυτο το χάρισμα της ανάκρισης... Τούς είπα ότι «ήρθατε ως ανακριτές, μού απάντησαν ‘σταματά να ειρωνεύεσαι’ και μετά άρχισαν οι κλωτσιές». ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχω μώλωπες από μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι, κρατήθηκα στο τραπέζι έχασα την ισορροπία μου» πρόσθεσε ο κ. Μαραντζίδης.

«Η επίθεση που δέχθηκα επιβεβαιώνει την άποψη της Χάνα Άρεντ για την κοινοτοπία του απόλυτου κακού. Δεν ήταν τίποτε τρομεροί... Έλεγαν ασυναρτησίες» σημείωσε ο καθηγητής.

«Οι άνθρωποι που υποστηρίζουμε την ελευθέρια και το νόμο είμαστε η πλειοψηφία, αλλά δεν έχουμε την αίσθηση του ακτιβισμού που έχουν οι μειοψηφίες» επισήμανε.

«Συνειδητοποίησα τη βασική διάκριση ανάμεσα στο ένα άκρο (σ.σ ΧΑ) που έχει μπότες και το άλλο άκρο που έχει ελβιέλες, είναι πιο μαλακές για το κεφάλι» πρόσθεσε χαριτολογώντας ο κ. Μαραντζίδης.

Tην επίθεση καταδίκασαν το ΠΑΣΟΚ και ο καθηγητής του ΕΜΠ Νίκος Σταυρακάκης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ