Μαντζουράνης: Αθώοι εξαρχής όσοι κατηγορήθηκαν για τη Novartis

O δικηγόρος είπε ότι υπάρχει ήχος, υπάρχει εικόνα και υπάρχει μαρτυρία για τις παρακολουθήσεις

«Ο δημοσιογράφος δεν οφείλει να συλλέγει αποδείξεις, είναι υποχρεωμένος να έχει πληροφορίες και να τις διασταυρώνει και να τις δημοσιεύει» τόνισε μιλώντας στον Status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας Κώστα Βαξεβάνη.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχουν και αποδείξεις και έγγραφα και μάρτυρες. Ο κ. Βαξεβάνης εάν θα προσκομίσει στις αρμόδιες αρχές θα κριθεί από αυτόν και τον συνήγορο υπεράσπισής του» τόνισε ο κ. Μαντζουράνης σημειώνοντας παράλληλα πως «η Δικαιoσύνη μπορεί και σήμερα να συλλέξει τις αποδείξεις που είναι στη διάθεση των δραστών ακόμα...»

 «Δεν είπα ότι τα στοιχεία έχουν καταστραφεί αλλά ότι από τον Αύγουστο έως σήμερα πάρα πολλά αποδεικτικά στοιχεία για να μην πω τα περισσότερα.... είτε έχουν καταστραφεί αλλά κατά τη γνώμη μου έχουν εξαφανιστεί, κάποιοι τα κρατάνε σαν αποταμιευτικό κεφάλαιο προς χρήση μελλοντική και δεν ανακτώνται» ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης επισημαίνοντας ότι «η αδυναμία των αποδεικτικών στοιχείων, δίνει τη δυνατότητα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ασκήσει αμέσως δίωξη και να αναθέσει την υπόθεση σε έναν ανακριτή και να προχωρήσουν άμεσα».

 «Ο κάθε μάρτυρας μπορεί να λέει την αλήθεια μπορεί να λέει και παραμύθια – εγώ θα σας το πω ξεκάθαρα, υπάρχει ήχος, υπάρχει εικόνα, και υπάρχει και μαρτυρία» τόνισε ο δικηγόρος για τρεις φερόμενους μάρτυρες που έχουν δώσει στοιχεία για παρακολουθήσεις ατόμων υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «έχουν κρατήσει υλικό το οποίο είναι διατεθειμένοι να προσκομίσουν στις εισαγγελικές αρχές, προφανώς εφόσον τεθούν υπό καθεστώς προστασίας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ Μαντζουράνης δήλωσε πως οι υπόθεση Novartis είναι διαφορετική, επισημαίνοντας ότι εξαρχής ήταν αθώοι όσοι κατηγορήθηκαν, γι αυτό και αρχειοθετήθηκαν οι υποθέσεις τους.

Πηγή: statusfm.gr