Ρόδος - Πυρκαγιά: Εκκενώνεται η Κοιλάδα των Πετάλούδων - Φωτιά και στο Σουφλί

Σε προληπτική εκκένωση της Κοιλάδας των Πετάλούδων στη Ρόδο προχώρησαν οι αρχές, καθώς μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου. Επίσης, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε και το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Επιχειρούν, 30 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 3 Ε/Π και το ρωσικό Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης με πεζοπόρο τμήμα από τη Σάμο.

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα είναι μεγάλο μέρος του νησιού, εξαιτίας της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας.  

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγειες αλλά και εναέριες, επιχειρούν τις τελευταίες τρεις ώρες και για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή της Κοτρωνιάς του Δήμου Σουφλίου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στη 1μμ, σε δασική έκταση με δρυς και πεύκα, βορειοδυτικά της Κοτρωνιάς και στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 51 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή από αέρος δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων και τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν ξεπερνούν τα τρία μποφόρ.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ