Στην περιοχή του Λάλα βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία

«Στην περιοχή του Λάλα βρίσκεται το κυριότερο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το συγκεκριμένο μέτωπο κινείται από την περιοχή του Λάλα προς τη γειτονική περιοχή της Νεμούτας και στο σημείο επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μηχανήματα έργου ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να μην πλησιάσει η φωτιά διπλανή περιοχή με παρθένα βλάστηση».

Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «υπάρχουν εστίες φωτιάς στην περιοχή Μιράκα, αλλά οι φλόγες δεν έχουν κατεύθυνση προς τη γειτονική Αρχαία Ολυμπία, ενώ υπάρχουν και άλλες μικρές εστίες στα περιοχές Χελιδόνι και Κρυονέρι».

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης επεσήμανε ότι «υπάρχουν εστίες στις περιοχές Κολίρι και Λαμπέτι, του Δήμου Πύργου», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα συγκεκριμένα σημεία αντιμετωπίζουν άμεσα τις αναζωπυρώσεις που σημειώνονται.

Σύμφωνα με προηγούμενες πληροφορίες, δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα επιχειρούν στην Αρχαία Ολυμπία, όπου μαίνεται από προχθές η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην Ηράκλεια. Εκτός από τα εναέρια μέσα, στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που αποτελούνται από 310 πυροσβέστες με 105 οχήματα και 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς και την ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται και το δεύτερο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο, «Όλυμπος».

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν ο στρατός, η αστυνομία, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Στην προληπτική εκκένωση τεσσάρων κοινοτήτων του δήμου Πύργου προχώρησαν οι αρχές, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κολίρι.

Μαίνεται η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ή να αντιμετωπίσουν προβλήματα υγείας. 

Στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας έχουν προσέλθει συνολικά 10 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και θλαστικά τραύματα και 2 πυροσβέστες με ελαφρά εγκαύματα. 

Στο Νοσοκομείο Πύργου διακομίστηκαν 4 ηλικιωμένοι με ήπια αναπνευστικά προβλήματα και παρέμειναν για φιλοξενία μέχρι να προωθηθούν σε ξενώνες της Εκκλησίας. 

Στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης Λακωνίας προσήλθαν 4 πολίτες με ήπια αναπνευστικά προβλήματα.

Στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά Μεσσηνίας παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 2 πολίτες και 2 πυροσβέστες.

skai.gr - AMΠΕ