Λύγισε ο Τσιόδρας: «Δεν θα υπήρχαμε χωρίς γιαγιάδες και παππούδες» (vid)

Πρόκειται για το πρόσωπο των ημερών, που σε ημερήσια βάση στις 18:00, έχει το βαρύ φορτίο να ανακοινώνει την πορεία της υγείας ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό, αλλά και για τα νέα κρούσματα που καταγράφονται όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, η σημερινή ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, ήταν διαφορετική.

Ο λόγος ήταν η ανάγκη που ένιωσε ο πάντα νηφάλιος επιστήμονας, να εξηγήσει το πραγματικό θαύμα της ιατρικές στο έτος 2020, φέρνοντας στο τραπέζι την απάντηση που έδωσε σε έναν συνάδελφό του, αναφορικά με τη «φασαρία» που γίνεται για «ηλικιωμένους ανθρώπους».

«Μου έγραψε κάποιος γνωστός μου, πολύ σοβαρός επιστήμονας, από τους καταξιωμένους ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο. Μου είπε πως κάνουμε πολύ μεγάλη φασαρία για λίγους ηλικιωμένους και ανήμπορους από τα χρόνια νοσήματα συμπολίτες μας. Η απάντηση που δίνω και την αφήνω στην κρίση σας, είναι ότι το θαύμα της ιατρικής επιστήμης του 2020 είναι η παράταση της ποιοτικής ζωής αυτών των ατόμων, πολλοί από τους οποίους (σ.σ. στο σημείο αυτό κόπιασε)… είναι μανάδες και πατεράδες μας. Είναι γιαγιάδες και παππούδες. Τους τιμούμε και τους σεβόμαστε όλους. Τους προστατεύουμε όλους, αλλά κατ’ εξοχήν αυτούς. Δεν μπορούμε να υπάρχουμε, ούτε να έχουμε ταυτότητα χωρίς αυτούς».

Πηγή: skai.gr