Τα ιστορικά Λουτρά της Θέρμης θα αποκτήσουν ξανά την αίγλη τους (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αξιοποίηση των ιστορικών Λουτρών της Θέρμης, τα οποία σταμάτησαν να λειτουργούν οριστικά το 2008 και έκτοτε παραδόθηκαν στην εγκατάλειψη

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την αξιοποίηση των ιστορικών Λουτρών της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, τα οποία σταμάτησαν να λειτουργούν οριστικά το 2008 και έκτοτε παραδόθηκαν στην εγκατάλειψη.

Στο σημείο γίνονται εργασίες για τον καθαρισμό των τριών υφιστάμενων γεωτρήσεων και τον έλεγχο του ιαματικού υδάτινου αποθέματος, προκειμένου γίνει η πιστοποίηση του νερού και να εκπονηθεί μελέτη αξιοποίησης της έκτασης των περίπου 500 στρεμμάτων που είναι ιδιοκτησίας του δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά ανήκουν στα διοικητικά όρια του δήμου Θέρμης.

λουτρα

Τον χώρο επισκέφτηκαν το πρωί οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, που επιθεώρησαν τον καθαρισμό των τριών υφιστάμενων γεωτρήσεων και τον έλεγχο του ιαματικού υδάτινου αποθέματος.  

λουτρα

Ο τεχνικός σύμβουλος του έργου, Θανάσης Ναγκούλης, εξήγησε ότι στόχος των εργασιών που εξελίσσονται είναι να ελεγχθούν οι τρεις γεωτρήσεις που βρέθηκαν σταματημένες, εγκαταλειμμένες και λεηλατημένες.

«Πρόκειται να ελέγξουμε το δυναμικό του υπόγειου θερμού υδροφορέα αλλά και τις θερμοκρασίες. Και οι τρεις γεωτρήσεις έχουν ζεστό νερό. Η μία, που ήδη δουλεύει, είναι στους 37 βαθμούς και αναμένεται μετά από τρεις ημέρες λειτουργίας να φτάσει τους 38. Οι άλλες είναι λίγο μικρότερες, γύρω στους 37 βαθμούς και οι παροχές είναι αρκετά σημαντικές», σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Θέρμης,Θεόδωρος Παπαδόπουλος, είπε πως οι μέχρι στιγμής έρευνες δείχνουν ότι το νερό των γεωτρήσεων, φαίνεται ότι διατηρεί τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, voria.gr

Πηγή: skai.gr