Λουκίδης σε ΣΚΑΪ 100,3: Εμβολιασμένος και με την τρίτη δόση δεν έχει φτάσει στο Αττικό (audio)

Τα μονοκλωνικά αντισώματα πρέπει να χορηγηθούν σε μικρό διάστημα μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων κορωνοϊού σε άτομα που έχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση, τόνισε ο καθηγητής πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100, και τους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο. Πρόσθεσε ότι αυτό προβλέπει η βιβλιογραφία και έχει τεκμηριωθεί. Για τον τρόπο που θα χορηγηθούν από τα ελληνικά νοσοκομεία, ανέφερε ότι αναμένεται η σχετική υπουργική απόφαση.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο «Αττικόν» ο κ. Λουκίδης ανέφερε ότι η διαχείριση των περιστατικών είναι καλύτερη από του περασμένου Μαρτίου και Απριλίου και πως έχουν ανοίξει νέες πτέρυγες.

Για τις αναβολές χειρουργείων τόνισε ότι θα υπάρξουν, ωστόσο διαβεβαίωσε πως σε καμία περίπτωση δεν θα επηρεάσουν επείγοντα περιστατικά.

Σύμφωνα με τον κ. Λουκίδη δεν έχει φτάσει στο νοσοκομείο ακόμη εμβολιασμένος ασθενής και με την τρίτη δόση. Εξήγησε ακόμη ότι όσοι εμβολιασμένοι ασθενείς νοσηλεύονται έχουν υποκείμενα νοσήματα και εξασθενημένο ανοσοποιητικό.

Πηγή: skai.gr