Lockdown: Στις 11 το πρωί της Παρασκευής οι ανακοινώσεις από Πέτσα και Γεωργιάδη - Τι ανοίγει

Τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών θα παρουσιαστούν αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως. Εκτός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αφού εξέτασε τα δεδομένα της πανδημίας, αποφάσισε τελικά να εισηγηθεί προς την κυβέρνηση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο.

Αντίθετα, οι επιστήμονες δίνουν το πράσινο φως για να ανοίξουν συγκεκριμένοι κλάδοι οι οποίοι εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν την υποχώρηση της επιδημίας που καταγράφεται στη χώρα μας.

Ειδικότερα, προτείνουν να επαναλειτουργήσουν κομμωτήρια, συνοικιακά βιβλιοπωλεία που δεν έχουν πολύ μεγάλο εμβαδόν, αλλά και εμπορικά καταστήματα (μεταξύ αυτών και ανθοπωλείων), με την διαδικασία του (click away). Δηλαδή, ο πελάτης τηλεφωνεί, παραγγέλνει και  με ραντεβού μεταβαίνει εκτός του καταστήματος όπου παραλαμβάνει σε δέμα αυτό που ζήτησε.  

Ως πιθανότερη ημερομηνία λειτουργίας του είναι η 14η Δεκεμβρίου, αν και υπήρξαν προτάσεις και για άμεση λειτουργία μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πηγή: skai.gr