Κορωνοϊός: Όλα τα μέτρα που ισχύουν από Δευτέρα - Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

Διαβάστε το ΦΕΚ αναλυτικά εδώ 


Δημοσιεύθηκε το Σάββατο, το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού στο σύνολο της επικράτειας. Τα έκτακτα μέτρα προστασίας αφορούν το διάστημα από τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, και ώρα 6 το πρωί έως και τη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου και ώρα 6 το πρωί. 

Μεταξύ άλλων, απαγορεύονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ισχύει η υποχρέωση αποστολής SMS για τις μετακινήσεις, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ενώ παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, προβλέπεται, αναστολή των συναθροίσεων και εκδηλώσεων, λειτουργία με το πολύ 15 άτομα για δικαστήρια, εισαγγελίες, στρατιωτικά δικαστήρια και αναστολή εξόδου από ΚΥΤ και δομές.

Στη δημιουργία πανελλαδικού δικτύου αυστηρής επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του κορωνοΐου προχώρα η κυβέρνηση όπως επιβεβαίωσε στο μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Έχουμε φροντίσει από τις πρώτες μέρες που εμφανιστήκαν τα νέα στελέχη του ιού να περιχαρακώσουμε την είσοδο στην Ελλάδα» διαβεβαίωσε ο κ. Γεραπετρίτης. Πρόσθεσε ότι υπάρχει αυστηρό σύστημα εισόδου από το εξωτερικό και επιτρέπονται λίγες χώρες έκτος ΕΕ.

Πηγή: skai.gr