Κλείσιμο

Lockdown: Αλλάζουν οι μετακινήσεις μας; Στο τραπέζι τροποποίηση του κωδικού 6

Πρόταση τροποποίησης της λειτουργίας του κωδικού 6 του 13033, ώστε οι πολίτες να μπορούν να τον χρησιμοποιούν αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια, χωρίς αυτοκίνητο, βρίσκεται στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες του κεντρικού μαγκαζίνο του ΣΚΑΪ 100,3 με τον Νίκο Στραβελάκη και τον Γιάννη Καντέλη, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, ειδικά στην Αττική, παραμένουν ανησυχητικά παρά το απαγορευτικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για ένα πολύ πιθανό σενάριο, ενώ οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται την Τετάρτη. 

Το προηγούμενο διάστημα διαπιστώθηκε κατάχρηση του συγκεκριμένου κωδικού, που χρησιμοποιείτα σαν «Δούρειος Ίππος» για διαδημοτικές μετακινήσεις, με συνέπεια να παρατηρείται το φαινόμενο πολίτες να ταξιδεύουν με το όχημά τους από τη μια άκρη του λεκανοπεδίου στην άλλη για... άσκηση! 

Σε ό,τι αφορά τον κωδικό 4 (βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη) του οποίου επίσης γίνεται κατάχρηση από πολίτες, θα διεξάγονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων κατά τους ελέγχους. 

Η κυβέρνηση, θέλει να μειωθεί η κινητικότητα, καθώς επιθυμεί σφόδρα να ανοίξει από τις 16 Μαρτίου η οικονομική και κοινωνική ζωή. Άλλωστε, το κόστος δεν είναι βαρύ μόνο για την οικονομία, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, αλλά και για την ψυχολογία των πολιτών.  

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, ο οποίος συμμετείχε την Τρίτη το πρωί στην έκτακτη σύσκεψη για τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις υπό τον πρωθυπουργό, άφησε να εννοηθεί ότι η στάση ορισμένων πολιτών στο θέμα αυτό προκαλεί επιδημιολογικά προβλήματα.  

«Το ερώτημα που θέλω να βάλω και να κάνω έκκληση στους συμπολίτες μας είναι το εξής: ο κρατικός μηχανισμός και όλο το σύστημα προσπαθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα και να διευκολύνει και να βοηθήσει - και επεμβατικά με πρόστιμα και με έλεγχο- στο μέτρο που αντέχει η κοινωνία. Απλά θέλω να διερωτηθώ φωναχτά μαζί με τους συμπολίτες μας. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που πειθαρχεί. Για τους υπόλοιπους να πω, αξίζει τον κόπο η κούραση ή η ανάγκη για μια βόλτα ή μια παρασπονδία να ρισκάρει κανείς την υγεία τη δική του, της οικογένειάς του και την προσπάθεια που έχουμε κάνει ως κοινωνία εδώ και έναν χρόνο;» διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον Real. 

Πηγή: skai.gr