Live οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα της Αττικής: Η φωτιά απειλεί σπίτια στα Μέγαρα - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Πεντέλη

Το μέτωπο στα Μέγαρα έχει περάσει τον δρόμο και κινείται προς τον οικισμό Ζάχουλη, ο οποίος εκκενωθεί - Εικόνα καταστροφής στην Πεντέλη

Νύχτα κόλαση πέρασαν οι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη που ξέσπασε στις 17.20 το απόγευμα της Τρίτης. Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ στις 3 και στις 4.30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι περιοχών της Πεντέλης και της Βούλας και του Πανοράματος Πικερμίου έλαβαν ειδοποίηση να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα. 

Οι εκατοντάδες πυροσβέστες που έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν τις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες: Είναι χαρακτηριστικό ότι τη νύχτα οι ριπές του ανέμου έφτασαν ακόμη και στην ταχύτητα των 113 χλμ/ώρα, ενώ δεν αναμένεται να κοπάσουν νωρίτερα από το απόγευμα.

Εως αυτή την ώρα έχουν καεί σπίτια- η καταμέτρηση θα γίνει μετά την κατάσβεση της φωτιάς. Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους που είχαν κλείσει από τη φωτιά, ενώ σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας είχαν αντιμετωπισθεί όλα τα ενεργά μέτωπα και βρισκόταν σε εξέλιξη η μάχη των αναζωπυρώσεων.

Όμως νέος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι όταν ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Βένιζα Μεγάρων. Ηδη δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Ζάχουλη.

Παρακαλώ περιμένετε...