Λέσβος: Δικογραφία σε βάρος 78χρονου για την θανάτωση σκύλου- μασκότ στα Κεραμειά

Την καταγγελία μάλιστα στην Αστυνομία, μία μέρα μετά το περιστατικό, έκανε δασκάλα του δημοτικού σχολείου Κεραμειών.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία των Κεραμειών για το αποτρόπαιο περιστατικό που ανέδειξε  τη Δευτέρα το aeolos.tv,  για τον 78χρονο ηλικιωμένο  που φέρεται να πυροβόλησε την Κυριακή μπροστά στα μάτια παιδιών, έναν αδέσποτο σκύλο.  

Η απώλεια του “Μπίνγκο” όπως ήταν το όνομα του αδέσποτου σκύλου, έχει γεμίσει θλίψη ιδιαίτερα τους μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου Κεραμειών, καθώς τον φρόντιζαν καθημερινά και ήταν ο αγαπημένος τους φίλος.

fefef

Την καταγγελία μάλιστα στην Αστυνομία, μία μέρα μετά το περιστατικό, έκανε δασκάλα του δημοτικού σχολείου Κεραμειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν έχει ακόμη βρεθεί το όπλο με το οποίο πυροβόλησε το σκύλο αλλά ούτε και η σορός του σκύλου.

Ο Μπίνγκο ήταν πολύ αγαπητός  γενικά  στους κατοίκους του χωριού .

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, οι μαθητές του δημοτικού σχολείου του είχαν ιδιαίτερη αδυναμία, τον φρόντιζαν ενώ ο ίδιος ο σκύλος έμπαινε ακόμα και στην τάξη μαζί τους όταν έκαναν μάθημα.  Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία παρακάτω, όπου ο σκύλος φαίνεται ήρεμος και άνετος στον κήπο του σχολείου, όταν τα παιδιά από πίσω του κάνουν κηπουρικές δουλειές!

Ο Μπίνγκο ακόμα δεν έχει βρεθεί, ενώ στην  κατοχή του φερόμενου δράστη που συνελήφθη από τις αρχές, δεν βρέθηκε όπλο.

Ο 78χρονος συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του. 

hthht

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τη σύλληψη του 78χρονου

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής: "Από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου, σχηματίσθηκε χθες (09-01-2023) ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού, για παράβαση νομοθεσίας που αφορά την κακοποίηση ζώων και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ειδικότερα και σύμφωνα με καταγγελία, ο προαναφερόμενος ημεδαπός, βρισκόμενος σε αγροτική τοποθεσία προχθές (08-01-2023) στην ευρύτερη περιοχή των Κεραμειών στη Λέσβο, πυροβόλησε προς το μέρος αδέσποτου σκύλου. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάσου".

AEOLOS