Κλείσιμο

Λέκκας για σεισμό Κυθήρων: Δεν θα έχει συνέχεια

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας σχετικά με το σεισμό που σημειώθηκε μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων.

Εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ότι το εστιακό του βάθος είναι αρκετά μεγάλο «το οποίο σημαίνει ότι δεν θα έχουμε συνέχεια κατά πάσα πιθανότητα σε αυτό το σεισμό. Συνήθως αυτοί δεν συνοδεύονται από μεγάλη μετασεισμική ακολουθία».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, το συγκεκριμένο ρήγμα θα μπορούσε να δώσει και πολύ μεγαλύτερο σεισμό. Η συγκεκριμένη δόνηση είναι ενδιάμεσου βάθους, δεν είναι στην επιφάνεια.

«Έχουμε να κάνουμε με ένα σεισμό που δεν δίνει πλούσια μετασεισμική ακολουθία», είπε ο κ. Λέκκας.

Τσελέντης: Ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας ο σεισμός στα Κύθηρα

Καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας δεν έχει ο σημερινός σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε μεταξύ Κυθήρων και Κρήτης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής σεισμολογίας, Άκης Τσελέντης.

«Είναι σεισμός ανεξάρτητος από αυτόν της Αλβανίας και λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους του -περίπου 70 χιλιόμετρα- δεν θα έχει καμία συνέχεια. Αυτού του είδους οι σεισμοί γίνονται άπαξ και τελειώνουν. Επίσης λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους τους γίνονται αισθητοί σε μεγάλη έκταση» ανέφερε ο κ. Τσελέντης.

Πηγή: skai.gr