Λασίθι: Στους σαράντα πόντους το χιόνι στο Οροπέδιο - Κλειστά και αύριο τα σχολεία

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, το χιόνι φτάνει μέσα στα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου τους σαράντα πόντους, ενώ στα πιο ορεινά σημεία ξεπερνά το ένα μέτρο

Συνεχίζεται η επέλαση της Barbara στο Οροπέδιο Λασιθίου για τρίτο 24ωρο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Στεφανάκη, το χιόνι φτάνει μέσα στα χωριά του Οροπεδίου Λασιθίου τους σαράντα πόντους, ενώ στα πιο ορεινά σημεία ξεπερνά το ένα μέτρο.

«Τα εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου και ένα μεγάλο εκχιονιστικό με αλάτι που έστειλε η Περιφέρεια Κρήτης είναι επί ποδός, καθώς η χιονόπτωση συνεχίζεται και κατά διαστήματα είναι έντονη», σημείωσε ο κ. Στεφανάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η θερμοκρασία από χθες είναι πολύ χαμηλή.

Από χθες βράδυ, η περιοχή του Σελάκανου με περίπου 15 άτομα αποκλείστηκε μετά από μια μεγάλη κατολίσθηση στο επικίνδυνο σημείο της Σχίστρας.

Η κατολίσθηση έκλεισε όλο το δρόμο και καταβάλλονται προσπάθειες για να καθαριστεί.

Για τη μετακίνηση των οχημάτων τόσο μέσα στο Οροπέδιο Λασιθίου όσο και στο δρόμο προς την περιοχή, απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ συνιστάται προς τους πολίτες οι μετακινήσεις τους να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη, τα σχολεία του δήμου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, θα παραμείνουν και αύριο κλειστά.

Πηγή: skai.gr