Κλείσιμο

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στη Βουλή

Δόθηκαν στην κυκλοφορία η δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω της συγκέντρωσης

Ρεπορτάζ: Μάκης Συνοδινός

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή (στα λουλουδάδικα) που πραγματοποίησαν σωματεία εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την επιχείρηση.

Βουλή

Λόγω της συγκέντρωσης είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα ανόδου της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας από την Αμαλίας μέχρι την Ακαδημίας.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους: 

«Το νομοσχέδιο σταματά κάθε δραστηριότητα λειτουργίας. Προωθεί άμεσα την απόλυση δεκάδων εργαζομένων στις εργολαβίες, δεκάδων αυτό – απασχολουμένων αυτοκινητιστών και μικρό εργολάβων έργου, δεκάδων εργαζομένων στα εργοστάσια αμμοβολής. Οδηγεί σε 5 μήνες το πολύ και τον τελευταίο εργαζόμενο της ΛΑΡΚΟ από την άμεση αεργία, στην μακροχρόνια ανεργία, κλέβει τον μόχθο μιας ζωής και μαραζώνει τον τόπο μας».

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ και ΠΕΣΝΑΤ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων, Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αττικής και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και οι βουλευτές του κόμματος Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Κατσώτης.

Νωρίτερα, ο ΓΓ του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής τόνισε ότι «δεν πρέπει να περάσει το έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ» και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «πάρτε πίσω την τροπολογία-έκτρωμα που προβλέπει ομαδικές απολύσεις, είναι καραμπινάτη πολιτική αλητεία αυτό που κάνετε, θα πρέπει να ντρέπεστε».

Πηγή: skai.gr