Πιέζει η δημοτική αρχή της Λάρισας για τα προβλήματα από τη διέλευση του σιδηρόδρομου στον αστικό ιστό

Ανοικτή δημόσια διαβούλευση που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων για το θέμα του σιδηροδρόμου στη Λάρισα

Μεθαύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου, πραγματοποιείται στις 7 μ.μ, η ανοικτή δημόσια διαβούλευση που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων για το θέμα του σιδηροδρόμου στη Λάρισα. Η διαβούλευση εντάσσεται στην απόφαση του δημάρχου Απ. Καλογιάννη και της δημοτικής αρχής να επαναφέρει στην πρώτη γραμμή της συζήτησης , μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών μέσα από τον αστικό ιστό, διεκδικώντας τη δρομολόγηση ενεργειών και λύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό μετά την επιστολή του Απ. Καλογιάννη στον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη, έρχεται η διαβούλευση, ενώ το θέμα θα συζητηθεί σε μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση, ώστε κυβέρνηση και οι εταιρείες του σιδηροδρόμου να ασχοληθούν σοβαρά και να θέσουν σε προτεραιότητα με τα ζητήματα που αφορούν στην πόλη της Λάρισας.

Βασική επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι η λήψη απόφασης και η δρομολόγηση διαδικασιών ώστε να υπάρξει επιτέλους μια ειδική μελέτη εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας – βιωσιμότητας των εναλλακτικών λύσεων που απαιτούνται (υπογειοποίηση, ανοικτή τάφρος, παράκαμψη της πόλης, υπόγειες διαβάσεις κλπ.) για τον περιορισμό των κινδύνεων που εγκυμονεί η διέλευση του σιδηροδρόμου από την πόλη.

Στην επιστολή στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Λαρισαίων αφού αναφέρει ότι η πόλη έχει πληρώσει φόρο αίματος στον σιδηρόδρομο, ενώ υπογραμμίζει ότι όλες οι δημοτικές αρχές της πόλης και η σημερινή έχουν προσπαθήσει να αναδείξουν τα ζητήματα πιέζοντας τις κατά περιόδους διοικήσεις του ΟΣΕ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Σημειώνεται επίσης ότι στην επιστολή δυο φορές την τελευταία πενταετία, η πρώτη  τον Μάρτιο του 2019 επι προηγούμενης κυβέρνησης, και η δεύτερη πριν ένα χρόνο, συμφωνήθηκε σε επαφές με ανώτερα πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του ΟΣΕ, η εκπόνηση τέτοιας μελέτης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει προχωρήσει κάτι συγκεκριμένο.  

Πηγή: skai.gr