Πάνω από 10 εκατ. ευρώ το προσδοκώμενο κέρδος από τη χασισοφυτεία στη Λάρισα που καλλιεργούσε οικογένεια

Η χασισοφυτεία, μία από τις μεγαλύτερες στον Νομό Λάρισας, εντοπίστηκε σε περιοχή χαμηλής βλάστησης, αλλά δύσβατη περιοχή της Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου

Τα 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., ξεπερνά το προσδοκώμενο όφελος από τη χασισοφυτεία στην περιοχή «Γκουντουμάνι που εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Δία τις Ναρκωτικών Λάρισας, εκριζώνοντας 3.680 δενδρύλλια κάνναβης.

Τη φυτεία καλλιεργούσε οικογένεια η οποία και συνελήφθη. Πρόκειται για τον 60χρονο πατέρα, τη 48χρονη μητέρα και τον 23χρονο γιο τους.

Η χασισοφυτεία, μία από τις μεγαλύτερες στον Νομό Λάρισας, εντοπίστηκε σε περιοχή χαμηλής βλάστησης, αλλά δύσβατη περιοχή της Ροδιάς του Δήμου Τυρνάβου, μετά από επιχείρηση προχθές τα ξημερώματα αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, με τη συνδρομή αστυνομικών της ΕΚΑΜ Θεσσαλονίκης.

Είναι η πολλοστή, ιδιαίτερα μεγάλη φυτεία που εντοπίζεται στα ορεινά του νομού με έμπειρους καλλιεργητές με αφορμή και την υψηλή κερδοφορία της εμπορίας χασίς να αμείβονται αδρά, προκειμένου επί μήνες να διαβούν στα βουνά, τα οποία αποδεικνύονται ξέφραγα αμπέλια για τους εμπόρους χασίς.

Η εμπειρία των καλλιεργητών αποδεικνύεται από την οργάνωση της φυτείας, καθώς άρδευαν τη φυτεία από μια αυτοσχέδια στέρνα, την οποία διοχέτευαν νερό από διπλανό ρέμα, ενώ διέθεταν ένα πλήρες δίκτυο άρδευσης με τα απαραίτητα εργαλεία.

Σε αντίθεση με τις φυτείες που είχαν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας στον Κίσσαβο (Έλαφος κ.ά.), στην Ελασσόνα (Καρυά) και στον Όλυμπο Σκοτίνα Πιερίας), οι καλλιεργητές δεν αποψίλωσαν δασική έκταση, αλλά αντίθετα σε ευδιάκριτη μάλιστα πλαγιά, σε δύο διαζώματα και σε μια έκταση 4 στρεμμάτων καλλιεργούσαν 3.580 δενδρύλλια, ύψους από μισό έως ενάμιση μέτρο. Δενδρύλλια τα οποία θα απέφεραν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ, σύμφωνα και με το Συντονιστικό Όργανο Δίωξης Ναρκωτικών.

Πηγή: onlarissa.gr