Λάρισα: Γιατί έγιναν έξαλλοι οι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες beach bar στις παραλίες

Οι επαγγελματίες των παραλίων νιώθουν ότι είναι απροστάτευτοι, καθώς δυσχεραίνεται το έργο τους από διάφορους παράγοντες

Στο ξεκίνημα της φετινής τουριστικής σεζόν που σύμφωνα με τα προγνωστικά αναμένεται να κινηθεί σε πολύ καλά επίπεδα, οι επαγγελματίες των παραλίων νιώθουν ότι είναι απροστάτευτοι, καθώς δυσχεραίνεται το έργο τους από διάφορους παράγοντες.

Ένας απ’ αυτούς και ο σημαντικότερος είναι οι διακοπές ρεύματος που επιφέρουν ζημιές στα καταστήματά τους. Και αν πρόκειται για διάφορες βλάβες του δικτύου όπως συνέβη τα προηγούμενα καλοκαίρια, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι, μπορούν κάπως να το κατανοήσουν, αλλά όταν οι διακοπές ρεύματος γίνονται προγραμματισμένα όπως την περασμένη Κυριακή, όταν η σεζόν ήδη έχει ξεκινήσει, δεν μπορούν να το κατανοήσουν.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή 28 Μαΐου, υπήρχε προγραμματισμένη από τον ΔΕΔΔΗΕ διακοπή ηλεκτροδότησης στις παραθαλάσσιες περιοχές: Ομόλιο, Στόμιο, Καρίτσα, Βορειοδυτικό  τμήμα στο Κόκκινο Νερό, Άνω και Κάτω Αιγάνη, Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα, Παλαιόπυργο, Καράβια, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, δηλαδή τις ώρες αιχμής.

Αρκετά καταστήματα εστίασης ή ξενοδοχειακές μονάδες-καταλύματα, έχουν ήδη ξεκινήσει την λειτουργία τους και άρχισαν να δέχονται επισκέπτες, όμως η αρχή ήταν πολύ κακή καθώς λόγω της διακοπής ρεύματος δεν μπόρεσαν να δώσουν ούτε έναν καφέ.

Ιδιοκτήτες café και beach bar κυρίως, είναι έξαλλοι με την κατάσταση και ζητούν να μην επαναληφθεί το φαινόμενο. Επιπλέον την περασμένη Κυριακή η ηλεκτροδότηση επανήλθε όχι στις 2 μ.μ. όπως ήταν το πλάνο, αλλά 3.22 μ.μ., με αποτέλεσμα να χαθεί η μέρα και η ζημιά να είναι μεγάλη για τα καταστήματά τους, ακόμη δεν άρχισε καλά καλά η τουριστική περίοδος.

Πηγή: onlarissa.gr