Σοκ στη Λάρισα: Δολοφόνησε την γυναίκα του μέσα στο μαγαζί του αδερφού της

Μετά τη δολοφονία της Καρολάιν, της Γαρυφαλλιάς, και της 31χρονης στην Δάφνη, νέα γυναικοκτονία προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό.

Μια γυναίκα 43 ετών και μητέρα τριών παιδιών δολοφονήθηκε από τον άντρα της στη Σωτηρίτσα, στα παράλια του νόμου Λάρισας, τις πρωινές ώρες της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 54χρονος, πήγε από την Αθήνα στην Λάρισα, μπήκε μέσα στην ταβέρνα του αδερφού της όπου εργαζόταν η 43χρονη και πυροβόλησε την σύζυγό του περίπου 8 φορές σε διάφορα σημεία του σώματος της με περίστροφο παλαιού τύπου. Στην συνέχεια έκατσε σε μια καρέκλα έξω από το μαγαζί, κάλεσε την αστυνομία, γύρω στις 10.30, λέγοντας «σκότωσα την γυναίκα μου».

Η αστυνομία έφτασε στο σημείο άμεσα και τον συνέλαβε. Όταν τον ρώτησαν τι συνέβη ο ίδιος είπε ότι πίστευε πως τον απατούσε πολλά χρόνια. 

Συγγενείς αναφέρουν πως ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία του διαζυγίου με τη σύζυγό του και ότι υπήρχαν προβλήματα στην μεταξύ τους διαβίωση. 

Το ζευγάρι ζούσε στην Αθήνα και η γυναίκα πήγαινε στην Λάρισα για να βοηθήσει στην οικογενειακή επιχείρηση τις ημέρες του καλοκαιριού.

Τα περιστατικά ακραίας ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες, συνεχίζουν να καταγράφονται με αμείωτη ένταση.

Την περασμένη βδομάδα 39χρονος σκότωσε τη σύζυγο του στην Δάφνη ενώ το Σάββατο, ένας 47χρονος άνδρας στη Ρόδο, μαχαίρωσε αλλεπάλληλες φορές με στιλέτο την 36χρονη σύζυγο του όταν εκείνη του ζήτησε να χωρίσουν. 

«Έχουμε μια ακραία αύξηση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας. Βεβαίως η εγκληματικότητα πέρα από την ποσότητα της έχει και την ποιότητα και το θέμα του φύλλου των προσώπων που εμπλέκονται στις εγκληματικές πράξεις είναι θέμα ποιότητας. Αυτό δεν το δείχνουν οι στατιστικές και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα» αναφέρει ο εγκληματολογος, Άγγελος Τσίγκρης

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου έγινε συρραφή των τραυμάτων, ενώ ο άνδρας που στη συνέχεια επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Ιαλυσού. 
 
«Το ότι υπήρχε αυτή τη στιγμή ένας πολύ μεγάλος περιορισμός και μια πάρα πολύ μεγάλη οικονομική ανασφάλεια, όλο αυτό προφανώς θα επηρεάσει και θα εντείνει τέτοιες συμπεριφορές σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι αυτή η γενεσιουργός αιτία» εξηγεί η Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια Άννα Κανδαράκη. 

Συνολικά 6 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί από τους συντρόφους τους από τις αρχές του χρόνου. 

  • Στις 17 Ιανουαρίου εντοπίστηκε νεκρή με 14 μαχαιριές η 54χρονη Βασιλική . Δράστης ο 47χρονος Νορβηγός φίλος της που επιχείρησε να διαφύγει. 
  • Αρχές Απριλίου,η 28χρονη Κωνσταντίνα δολοφονήθηκε μαζί με τον αδελφό της από τον πρώην σύζυγο της στο οικογενειακό σπίτι της στη Μακρυνίτσα. 
  • Στις 11 Μαΐου η 20χρονη Καρολάιν χάνει τη ζωή της από τα χέρια του συζύγου της Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.
  • Στις 3 Ιουνίου η 64χρονη Ελένη θα δολοφονηθεί έξω από το σπίτι της, με τον εν διαστάσει σύζυγο της να την πυροβολεί εξ επαφής. 
  • Πιο πρόσφατο θύμα γυναικοκτονίας, η 26χρονη Γαρυφαλλιά που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο φίλο της κατά τις διακοπές τους στη Φολέγανδρο. 

«Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας πρέπει να στηριχτεί περισσότερο από ποτέ σήμερα ο θεσμός της οικογένειας» σημειώνει ο εγκληματολόγος, Άγγελος Τσιγκρης.

Πηγή: skai.gr