Επεισοδιακή εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» στη Λάρισα από την ΕΛΑΣ (βίντεο - φωτογραφίες)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σημείο. Οι αστυνομικοί έριχαν νερό  με πιεστικό μέσα στο κτίριο και οι «καταληψίες» απαντούσαν με καρέκλες και τραπέζια

Επεισοδιακή αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Το ακίνητο όπου στεγάζεται εδώ και 6 χρόνια η συγκεκριμένη κατάληψη, αποτελεί ιδιοκτησία του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας, το οποίο έχει προσφύγει εδώ και σχεδόν έναν χρόνο στη δικαιοσύνη.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το σημείο, με τους αστυνομικούς να επιχειρούν να μπουν στο χώρο, να ρίχνουν νερό με πιεστικό μέσα στο κτίριο και τους «καταληψίες» να απαντούν πετώντας αντικείμενα από μπουκάλια μέχρι… καρέκλες και τραπέζια και φωνάζοντας συνθήματα.

Στο σημείο συγκεντρώθηκε και μικρή ομάδα ατόμων που φώναζε συνθήματα κατά της αστυνομίας, ενώ προς στιγμή προκλήθηκε ένταση.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την είσοδο των αστυνομικών και την προσαγωγή συνολικά 8 ατόμων, έξι αντρών και δύο γυναικών που βρίσκονταν εκτός του κατειλημμένου κτηρίου.

Η εικόνα στην οδό Τζαβέλα μετά την λήξη της επιχείρησης εκκένωσης είναι αποκαρδιωτική ενώ το σημείο θυμίζει χωματερή. 

Πηγή: onlarissa.gr