Λάρισα: Αναβιώνει στο δικαστήριο η γυναικοκτονία της 43χρονης στην Αγιά

Η άτυχη γυναίκα δολοφονήθηκε από τον 55χρονο σύζυγό της μέσα στο μαγαζί του αδερφού της

Συνεχίζεται σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου, η δίκη του 55χρονου, που στις 3 Αυγούστου 2021, δολοφόνησε την 43χρονη σύζυγό του, μέσα στην ταβέρνα, ιδιοκτησίας του αδερφού της, στη Σωτηρίτσα Αγιάς, στη Λάρισα.

Η δικάσιμος ξεκίνησε τυπικά, στις 6 Ιουνίου, με την κλήρωση των ενόρκων, διακόπηκε όμως, κατόπιν αιτήματος της πολιτικής αγωγής λόγω αδυναμίας της μητέρας του θύματος να παραστεί, και προσδιορίστηκε να συνεχιστεί σήμερα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το ζευγάρι είχε αποκτήσει τρία παιδιά, το ένα ανήλικο, 13 ετών, η επιμέλεια και κηδεμονία του οποίου ανατέθηκε με εισαγγελική διαταγή, στα δύο ενήλικα αδέλφια του, ηλικίας 20 και 24 ετών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορουμένου, Κ. Κωνσταντίνου Γαλανού, στην ΕΡΤ, η υπερασπιστική γραμμή του καθ’ ομολογίαν δράστη, θα κινηθεί στην κατεύθυνση μετατροπής της κατηγορίας σε δολοφονία υπό καθεστώς βρασμού ψυχικής ορμής και με μειωμένο καταλογισμό, καθότι, όπως υποστήριξε, ο 55χρονος πάσχει από ψυχωτική διαταραχή ζηλοτυπικού περιεχομένου.

Πηγή: skai.gr