Ποινή κάθειρξης 29 ετών στον 74χρονο που κατηγορείται ότι βίαζε τα εγγόνια του

Με ομόφωνη απόφασή του, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας διατήρησε την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα από το ΜΟΔ Άμφισσας, χωρίς να αναγνωρίσει ελαφρυντικά 

Παρέμεινε η ποινή κάθειρξης των 29 ετών στον 74χρονο - σήμερα - που κατηγορείται για το βιασμό των εγγονιών του, υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο τον Ιούνιο του 2018.

Με ομόφωνη απόφασή του, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας διατήρησε την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα από το ΜΟΔ Άμφισσας, χωρίς να αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του προηγούμενου σύννομου βίου αλλά και της καλής διαγωγής μετά την πράξη. Επισημαίνεται ότι εκτιτέα ποινή είναι τα 20 έτη.

Όπως και στη δίκη σε πρώτο βαθμό ο 74χρονος υποστήριξε ότι είναι αθώος και επικαλέστηκε το στοιχείο ότι δε βρέθηκε δικό του DNA στα παιδιά. Από την άλλη τόσο οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας όσο και τα λοιπά στοιχεία, όπως οι πραγματογνωμοσύνες ψυχολόγων και η ιατροδικαστική έκθεση, πιστοποιούν την κακοποίηση των παιδιών, σύμφωνα με το Δικαστήριο. Σε αυτά που ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα ξεχωρίζουν οι περιγραφές για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρισκόντουσαν τα δύο παιδιά ηλικίας 7 και 9 ετών, ειδικά μετά το χαμό της προγιαγιάς τους.

Πηγή: Lamiareport.gr