Λαμία: Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις στο Πετρωτό Δομοκού - Μεγάλη επιχείρηση με εκατοντάδες πυροσβέστες στα μέτωπα

Λαμία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Πετρωτό Δομοκού

Πάνω από 100 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο - Η φωτιά καίει δασική περιοχή και έχει απειλήσει το χωριό Πετρωτό.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή του Πετρωτού της Φθιώτιδας καθώς η φωτιά που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης έχει αναπτύξει πολλά μέτωπα βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους.

Η φωτιά καίει δασική περιοχή και έχει απειλήσει το χωριό Πετρωτό. Οι πυροσβέστες απέτρεψαν την επέκταση στην κατοικημένη περιοχή, ενώ επίγεια και εναέρια μέσα από το πρωί προσπαθούν να περιορίσουν την καταστροφική της πορεία.

Οι έντονοι άνεμοι που πνέουν έχουν κάνει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολες, ενώ αυτή τη στιγμή κινείται δυτικά και βόρεια δηλαδή προς τα όρια της Φθιώτιδας με τη Λάρισα.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Πυροσβεστικής στο σημείο επιχειρούν 52 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα ενώ μέχρι αργά το απόγευμα επιχειρούσαν 11 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα 1 για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, στην περιοχή μεταβαίνουν 54 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα από διαφορες περιοχές τη χωρας και ειδικότερα:

- 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από την Κεντρική Μακεδονία

- 16 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 5 οχήματα από τη Δυτική Μακεδονία,

- 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από Ήπειρο και

- 18 πυροσβέστες με μια (1) ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 6 οχήματα από Θεσσαλία.

Πηγή φωτογραφίας: TVstar.gr

Πηγή: skai.gr