Κυπαρισσία: Τρεις οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 31χρονου στην παραλία Καρτελά

Τον λήστεψαν και τον έθαψαν στην άμμο για να εξαφανίσουν τα ίχνη του

Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας το έγκλημα της δολοφονίας του 31χρονου που βρέθηκε θαμμένος στην άμμο της παραλίας Καρτελά στην Κυπαρισσία.
Οι Αρχές συνέλαβαν έναν 30χρονο Αλβανό, μια 30χρονη Ελληνίδα, ενώ αναζητούν έναν 24χρονο Ρομά, ο οποίος φέρεται να είναι συνεργός τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την αστυνομική έρευνα, το κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία.

Ειδικότερα, το θύμα με τους δράστες φέρονται να διασκέδαζαν το βράδυ της Κυριακής σε μπαρ της Κυπαρισσίας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το θύμα φέρεται να είχε στην κατοχή του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, που άγγιζε τις 10.000 ευρώ.

Οι δράστες φαίνεται ότι το αντιλήφθηκαν και με την αποχώρηση της παρέας από το μπαρ οδήγησαν τον 31χρονο στην παραλία Καρτελά, όπου τον σκότωσαν έπειτα από πολλαπλά χτυπήματα με μεταλλικό αντικείμενο στο κεφάλι. Στη συνέχεια, αφού του απέσπασαν το χρηματικό ποσό, τον έθαψαν στην άμμο για να εξαφανίσουν τα ίχνη του. 

Τον 30χρονο Αλβανό και την 30χρονη Ελληνίδα τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν το βράδυ της Τρίτης κοντά στο Ζευγολατιό του Δήμου Οιχαλίας.

Στην κατοχή τους βρέθηκε το ποσό των 5.300 ευρώ, που φέρεται να προέρχεται από τη ληστεία σε βάρος του θύματος.

Σε βάρος τόσο των δύο συλληφθέντων, όσο και του 24χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία και ληστεία.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, οδήγησαν στην εξιχνίαση ανθρωποκτονίας σε βάρος 31χρονου αλλοδαπού, που έλαβε χώρα στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας. (Σχετ. το από 8.11.2022 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τρία (3) άτομα, 30χρονος αλλοδαπός, 24χρονος ημεδαπός και 30χρονη ημεδαπή, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και ληστεία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι την 7.11.2022 και πρώτες πρωινές ώρες, ανωτέρω δράστες μαζί με τον 31χρονο επιβιβάστηκαν σε όχημα, μετέβησαν σε ερημική παραλία, όπου του προκάλεσαν θανατηφόρα χτυπήματα, αφαιρώντας του παράλληλα χρήματα και στη συνέχεια τον έθαψαν στην άμμο.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, ο 33χρονος και η 30χρονη εντοπίσθηκαν χθες (8.11.2022) το βράδυ σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, προσήχθησαν και συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.