Κύμα καύσωνα: Έρχονται 40ρια – Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

Κύμα καύσωνα: Έρχονται 40ρια – Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

Στο «κόκκινο» θα φτάσει ο υδράργυρος από σήμερα και για τις επόμενες ημέρες, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να εκδίδει μάλιστα έκτακτο δελτίο για να προειδοποιήσει τους πολίτες για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έως και την Πέμπτη.

Η πρόγνωση της μετεωρολόγου Χριστίνας Σούζη:

Σήμερα Τρίτη (27/07) ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο 5 με 7  μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα ηπειρωτικά έως 28 με 39 βαθμούς Κελσίου και τοπικά -κυρίως στη δυτική Ελλάδα, έως 40 βαθμούς. Στο Αιγαίο ο υδράργυρος θα φτάσει έως 35 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 36 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί  3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

  

Την Τετάρτη (28/07) ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο το απόγευμα στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας ίσως σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ.

Σε περαιτέρω άνοδο η θερμοκρασία όπου στα ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 40 με 41 βαθμούς  Κελσίου.

Την Πέμπτη (29/07) και την Παρασκευή (30/07) συνεχίζεται ο αίθριος καιρός στη χώρα.

Βόρειοι άνεμοι που την Πέμπτη θα φτάσουν στο Αιγαίο τοπικά τα 7 μποφόρ και την Παρασκευή θα εξασθενήσουν στα 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο, καθώς την Πέμπτη θα φτάσει έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και την Παρασκευή  έως 42 με 43 βαθμούς  Κελσίου.

Σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα διατηρηθεί ο υδράργυρος και το Σαββατοκύριακο αλλά και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο skaikairos.gr

Πηγή: skai.gr