Ξεκινούν τη Μεγάλη Τετάρτη οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών

Τη Μεγάλη Τετάρτη αναμένεται να αρχίσουν οι εμβολιασμοί των πολιτών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών, σύμφωνα με την Καθημερινή

Άλλωστε, τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους άνω των 30 ετών προκειμένου όποιος επιθυμεί να κάνει νωρίτερα το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Όπως επανέλαβε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους τα εμβόλια είναι «ασφαλή και οι κίνδυνοι εξαιρετικά χαμηλοί», προσθέτοντας ότι «με το εμβόλιο της AstraZeneca έχουν εμβολιαστεί στη χώρα μας 440.000 πολίτες».

Ακόμη, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού και για την ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες μέρες του Μαΐου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιος της Johnson&Johnson. 

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είπε χθες ότι ο εμβολιασμός θα συνεχίζεται τις καθημερινές έως αργά την νύχτα (22.00), ενώ θα επεκταθεί χρονικά και τα Σαββατοκύριακα. Επίσης εμβολιασμοί θα διενεργούνται και σε ιδιωτικά κέντρα.

Σημείωσε δε ότι τον Μάιο αναμένεται να γίνουν έως 2,5 εκατ. εμβολιασμοί και τον Ιούνιο έως 4 εκατ. εμβολιασμοί.

Μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί κανονικά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, πλην της Κυριακής του Πάσχα.