Αίσιο τέλος για τους πέντε Γερμανούς ορειβάτες στο όρος Δίκτη

Αίσιο τέλος είχε επιχείρηση διάσωσης πέντε ορειβατών από την Γερμανία, η οποία στήθηκε στο όρος Δίκτη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Τα πέντε άτομα σύμφωνα με τον δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου είχαν χαθεί στα ορεινά του όρους και εντοπίστηκαν πάνω από το χωριό Μέσα Λασίθι σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, με το χιόνι στην περιοχή να ξεπερνά το 1,5 μέτρο.

Τα πέντε μέλη της οικογένειας είναι καλά στην υγεία τους και μετά από ιατρικό έλεγχο στο Κ.Υ., μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδων, όπου διέμειναν τη νύχτα.

Στην επιχείρηση συμμετείχε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λασιθίου, του ΕΚΑΒ Τζερμιάδων, του Αστυνομικού Σταθμού Τζερμιάδων, της εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Κρήτης και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Πιθανότατα τα πέντε άτομα, είχαν νωρίτερα επιχειρήσει να κάνουν ορειβασία στη χιονισμένη Δίκτη, με τον κ. Στεφανάκη να δηλώνει ότι «το μυθικό βουνό αποτελεί μεν τον κατεξοχήν φιλόξενο διεθνή προορισμό εναλλακτικού τουρισμού βουνού, αλλά πάντα συνειδητοποιημένα, με προσοχή στις καιρικές συνθήκες, με κατάλληλο εξοπλισμό και με τις οδηγίες και την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας».

Πηγή: skai.gr