Πέντε συλλήψεις ατόμων στην Κρήτη που καλλιεργούσαν χασίς σε θερμοκήπιο

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή 

Το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν σήμερα το πρωί τα 5 άτομα που συνελήφθησαν χθες μετά από αστυνομική επιχείρηση για την καλλιέργεια δενδρυλλίων σε θερμοκήπιο.

Ο εισαγγελέας αφού άσκησε και στους 5 (τρεις Κρητικοί και δύο Πακιστανοί) διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από κοινού  ενώ κατά περίπτωση μέλη της ομάδας κατηγορούνται για παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, στη συνέχεια τους παρέπεμψε στον ανακριτή. Εκεί ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Την Πέμπτη το πρωί πραγματοποιείται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, κατά την διάρκεια της οποίας, συλλαμβάνονται 5 άτομα, κατηγορούμενα για σύσταση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα σε θερμοκήπιο σε περιοχή του Δήμου Αγίου Βασιλείου όπου βρέθηκαν να καλλιεργούνται επιμελώς δύο φυτείες κάνναβης αποτελούμενες συνολικά 744 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επίσης εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στο θερμοκήπιο ο οποίος χρησιμοποιείτο ως αποξηραντήριο, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 30 κιλά και 150 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Εκεί βρέθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο Πακιστανοί.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών Κρητικών, βρέθηκαν και κατασχεθήκαν συνολικά:

  • 9 Κυνηγετικά όπλα,
  • 23 φυσίγγια,
  • 3 κινητά τηλέφωνα και
  • το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία οχήματα ως μέσα διάπραξης παράνομων ενεργειών.

Πηγή: Cretalive.gr