Κρήτη: Απολογούνται οι «7» που εμπλέκονται στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας - Παραδόθηκαν οι δύο που αναζητούνταν

Στη διάθεση των αρχών για να απολογηθούν δήλωσαν ότι βρίσκονται δύο ακόμη του κυκλώματος,  μέσω των δικηγόρων τους 

Στον ανακριτή καταθέτουν σήμερα οι επτά συλληφθέντες που εμπλέκονται στην μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκε την Τρίτη από την αστυνομία Ηρακλείου Κρήτης 

Στα δικαστήρια Ηρακλείου έχουν οδηγηθεί οι βασικοί κατηγορούμενοι ο 72χρονος συνταξιούχος, ο 46χρονος ξυλουργός και ο 56χρονος πρώην λιμενικός καθώς επίσης και ο 69χρονος Ιταλός, ο 37χρονος, ο 43χρονος και ο 57χρονος.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος των τριών βασικών κατηγορουμένων δηλαδή στον 56χρονο πρώην λιμενικό, στον 72χρονο συνταξιούχο και τον 46χρονο ξυλουργό.

Στους υπόλοιπους, με εξαίρεση τον 69χρονο Ιταλό επίδοξο αγοραστή, απήγγειλε κατηγορίες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι διώκονται για αποδοχή και διάθεση μνημείων που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τα οποία ο υπαίτιος γνωρίζει ότι προέρχονται από αξιόποινη πράξη, τετελεσμένη από κοινού κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Ο 69χρονος Ιταλός διώκεται για απόπειρα αποδοχής των μνημείων και τρεις από τους συλληφθέντες για άμεση συνέργεια στην αποδοχή και διάθεση μνημείων.

Την ίδια ώρα δύο από τους συλληφθέντες διώκονται για υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τελεσθείσα από κοινού, κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση. Τέλος, δύο εκ των συλληφθέντων διώκονται για παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείων τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Παραδόθηκαν και οι υπόλοιποι δύο που αναζητούνταν

Παραδόθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον των δικαστικών αρχών οι δύο άνδρες που αναζητούνταν ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας.

Πρόκειται για τον 43χρονο και τον 71χρονο -που βρήκε τον Ιταλό- οι οποίοι μέσω των δικηγόρων τους που πήγαν σήμερα στην ανακρίτρια έκαναν γνωστό ότι είναι στη διάθεση των αρχών για να απολογηθούν σε όσα κατηγορούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινικές διώξεις για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ενώ σε βάρος του 71χρονου ασκήθηκε δίωξη για άμεση συνέργεια στην πράξη της αποδοχής και διάθεσης μνημείων που αποτελούν προϊόντα εγκλήματος, ιδιαίτερης μεγάλης αξίας.  Παράλληλα ο 43χρονος διώκεται για υπεξαίρεση μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τελεσθείσα από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ΄ εξακολούθηση καθώς και για παράβαση της υποχρέωσης δήλωσης μνημείων.

Πηγή: cretapost.gr