Μαίνεται η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια με τις προσπάθειες των επίγειων και εναερίων δυνάμεων να επικεντρώνονται σε Ελληνικά, Τσαπουρνιά και Γούβες.

Μήνυμα εκκένωσης από το 112 έλαβαν γύρω στις 10.25 π.μ. οι κάτοικοι των οικισμών σε Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες.

Οι κάτοικοι παρακαλούνται να απομακρυνθούν από την περιοχή.

«Αν βρίσκεστε σε Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία» αναφέρει το μήνυμα.  

Την νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν κρατήσουν μακριά τις φλόγες από τα πρώτα σπίτια στα Βασιλικά.

Για πολύ δύσκολη κατάσταση στο βόρειο μέτωπο το οποίο πλησιάζει χωριά μίλησε στον ΣΚΑΙ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός ο οποίος τόνισε ότι περίπου 3000 πολίτες χρειάστηκε να φιλοξενηθούν είτε σε ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής είτε σε οργανωμένους χώρους.

Πρόσθεσε ότι περισσότερες από 200 οικογένειες έχασαν τις κατοικίες τους ενώ ανέφερε ότι προς το παρόν δεν διατρέχει κίνδυνο η Ιστιαία.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιάννης Κοντζιάς απηύθυνε έκκληση μιλώντας στον ΣΚΑΙ για εναέρια μέσα καθώς όπως ανέφερε η φωτιά κατευθύνεται προς τον Δήμο.

Στο νότιο τμήμα, εστίες φωτιάς υπάρχουν στο Τρούπι και στο Σπαθαρι.

Εν τω μεταξύ με την συνδρομή του Λιμενικού ακόμη 85 πολίτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το Ψαροπούλι Ευβοίας.

Συνολικά 63 άτομα έχουν μεταφερθεί από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι της Σκιάθου, ενώ ακόμη 13 άτομα μεταφέρονται από επιβατηγό τουριστικό σκάφος, στο λιμάνι Πεύκι.

Στην Βόρεια Εύβοια επιχειρούν 263 πυροσβέστες με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 66 οχήματα, που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας από την Ουκρανία με 100 πυροσβέστες και από τη Ρουμανία με 112 πυροσβέστες και 23 οχήματα 4 Ε/Π και 3Α/Φ με το Beriev-200.

Συνδρομή παρέχουν το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις