Κοτανίδου στον ΣΚΑΪ: Θα κάνουμε διακοπές αλλά με αποστάσεις

Κοτανίδου στον ΣΚΑΪ: Θα κάνουμε διακοπές αλλά με αποστάσεις

«Δεν υπάρχει ανάσχεση του ιού λόγω ζέστης και κλίματος», είπε στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αναστασία Κοτανίδου. 

«Ο παρόμοιος ιός MERS είχε εμφανιστεί στην Σαουδική Αραβία που η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή», ανέφερε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ αλλά εξήγησε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας οι περισσότεροι θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους. «Αυτό είναι ένα πολύ θετικό για την πιο γρήγορη άρση των μέτρων», σημείωσε η Αναστασία Κοτανίδου. 

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι φέτος θα καταφέρουμε να κάνουμε διακοπές αλλά με τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. «Σίγουρα θα κάνουμε διακοπές φέτος. Η χώρα μας είναι ιδανική για να κάνουμε διακοπές. Όχι μόνο εμείς αλλά και όσοι ερχόντουσαν. Βεβαίως και θα κάνουμε διακοπές. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι να μην είμαστε στις παραλίες ο ένας πάνω στον άλλο και να έχουμε μία σχετική απόσταση», είπε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

Επιπλέον ανέφερε ότι τα πράγματα με την πανδημία στη χώρα μας είναι πολύ καλά και σε λίγο καιρό οι γιατροί θα είναι σε θέση να ανακοινώσουν ότι δεν υπάρχουν εισαγωγές κρουσμάτων κορωνοϊού στις ΜΕΘ. Υπογράμμισε, όμως, ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν θα πρέπει να χαλαρώσουν. «Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να χαλαρώσουμε. Επειδή ο Έλληνας έχει ακούσει όλα αυτά τα μέτρα πιστεύω ότι θα υπακούει και στα μέτρα που θα του συστηθούν. Η ζωή μας αλλάζει. Δεν θα είναι ίδια. Θα πρέπει να ξεχάσουμε τις πολλές αγκαλιές και τα φιλιά κάτι που είναι μέσα στο ταπεραμέντο μας. Και μόλις βγει το εμβόλιο θα μπορέσουμε να ξαναγκαλιαστούμε χωρίς φόβο», σημείωσε η Αναστασία Κοτανίδου. 

Πηγή: skai.gr