Κοτανίδου για Ιερώνυμο: Δεν ήρθε κανένα φάρμακο από την Αμερική

Κατηγορηματικά διέψευσε τα περί φαρμάκου που ήρθε από την Αμερική ειδικά για την θεραπεία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, η Αναστασία Κοτανίδου, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και Διευθύντρια ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός”.

«Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να ήρθε από την Αμερική ούτε για τον έναν ούτε για τον άλλον Αρχιεπίσκοπο. Τα θεραπευτικά μέσα που ακολουθούν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα αυτό το διάστημα, ακολουθήθηκαν και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Και ευτυχώς ο ένας ήδη πήγε στο σπίτι του και ελπίζω ότι πολύ σύντομα και ο άλλος θα καταφέρει να εξέλθει.», είπε η κ. Κοτανίδου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ενδεχομένως και αύριο Πέμπτη να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Αντίστοιχες δηλώσεις έγιναν και από τον Αναστάσιο Γρηγορόπουλο, διοικητή του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». «Όταν μιλάμε για τέτοια πράγματα, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι. Οι μόνοι που μπορούν να μιλήσουν για αυτό είναι οι θεράποντες ιατροί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου, Χάρης Κονιδάρης, σχολίασε τους ισχυρισμούς για ειδική θεραπεία κάνοντας λόγο για το «τέρας του λαϊκισμού» και δηλώνοντας ότι ο Ιερώνυμος δεν είχε και δεν δέχθηκε προνομιακή μεταχείριση για τη θεραπεία του από κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε του χορηγήθηκε η ενδεδειγμένη θεραπεία με βάση τα πρωτόκολλα που ακολουθούνται για κάθε νοσούντα.

«Ούτως ή άλλως, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα δεχόταν ποτέ να τύχει "εξειδικευμένης" ή "προνομιακής" μεταχείρισης, τόσο λόγω της ιδιότητάς του όσο, κυρίως, λόγω του χαρακτήρα του. Σε κάθε πτυχή της διαδρομής και της πορείας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πορεύθηκε και πορεύεται με τα ίδια δικαιώματα και με τις ίδιες υποχρεώσεις που έχει κάθε πολίτης σε αυτόν τον τόπο. Και έτσι θα συνεχίσει», ανέφερε ο κ. Κονιδάρης.

Πηγή: skai.gr